Paste cu carne de pui si sos bechamel

de mirela0911 in Fusilli, 11 Apr 2021 | 3848 vizualizari

 

Ne plac foarte mult pastele si le incerc in diverse feluri. La fel de mult ne place si lasagna, insa de data aceasta am preparat pastele ca si cum as fi facut lasagna. Am pregatit un sos bechamel pe care l-am intercalat intre straturi si a iesit o mancare grozav de buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fusilli
  • 750 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa galbena
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 1 cutie de sos de rosii pasate
  • putin rozmarin
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 500 ml lapte
  • sare
  • nucsoara
  • 250 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de pui si sos bechamel:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa.

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune ceapa. Se caleste pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga carnea si se amesteca. Se lasa sa se albeasca bine si sa inceapa usor sa se rumeneasca. Se adauga sosul de rosii pasate. Se condimenteaza cu sare, piper si putin rozmarin. Se amesteca bine. Daca sosul este prea gros, se adauga un polonic din apa in care au fiert pastele. Se lasa 15-20 de minute sa fiarba.

In acest timp se prepara sosul bechamel. Intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se toarna cate putin din laptele fierbinte, amestecand continuu pentru onogenizare. La final se condimenteaza cu sare si nucsoara, se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se trage de pe foc.

Se ia o tava si se unge cu putin ulei. Se toarna jumatate din cantitatea de paste, apoi se toarna jumatate din sosul si bechamel si jumatate din sosul de carne. Se presara deasupra cascaval. Se pun restul de paste, sos bechamel si sosul de carne. Deasupra se rade restul de cascaval. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste imediat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui cascavalul cu mozzarela.

2

Daca tava este mai mica, se pot face trei straturi de paste si restul sosurilor.

3

Se pot folosi orice fel de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de pui si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

12.04.2021, 21:34

Îmi place...!

Rocsi 1

15.04.2021, 19:06

Ce bunatate o fi iesit, imi si imaginez!

Rahela Velicu 1

14.05.2021, 09:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu carne